Välbesökt årsmöte med stipendieutdelning

Linda Afsenius, ordförande i SNSF

När den här krönikan skrivs har vi precis haft ett Njurmedicinskt vårmöte i Göteborg. Ett vårmöte som vi förberett för i flera år eftersom en pandemi kom emellan. Och när mötet var över förväntas man känna en skön känsla men jag kände mig enbart tom. – och nu då? Men det finns ett ord för det – eventbakis –  berättade vår kontakt på kongressbyrån som hjälpte oss att anordna mötet. Jag har levt i min vårmötes-bubbla och tyckt det varit så roligt och nu är det över.

Spännande föreläsningar

Vi hade många intressanta och spännande föreläsningar. Extra roligt var det ju att en av våra föreläsare nu är vår nya statsepidemiolog.

Men sen är det ju också underbart att mötas. Träffa gamla kollegor och andra kontakter man nätverkat med tidigare. Kul att träffas på riktigt och inte bara bakom en skärm som vi gjort de senaste åren.

Många besökare på årsmötet

Vi i SNSF hade vårt årsmöte under vårmötet och dit var det ett stort antal deltagare som kom. Vi delade ut två stipendier. Ett stipendium gick till Eva-Lena Nilsson för sitt fortsatta arbete med resultatet av sin masteruppsats gällande personers upplevelser att starta oplanerat i hemodialys. Eva-Lena Nilsson ställde även ut en poster som handlade om dessa upplevelser. Det andra stipendiet gick till Frida Fondelius för att besöka en dialysklinik i Tyskland och titta på stickteknik i AV-fistel med ultraljud, även kallat POCUS (Point of Care Ultrasound). Vi delade även ut pris för bästa poster och det gick till Eva-Lena Nilsson.

Två nya medlemmar

Vi i SNSF har under några år eftersökt fler styrelsemedlemmar och under vårmötet fick vi namn på personer som var intresserade av att ingå i styrelsen vilket vi tycket är mycket roligt. Så när den här krönikan läses har vi utökat styrelsen med minst två medlemmar.

Något annat som är roligt det är att vi har en region som är intresserade av att vara arrangör av Njurmedicinskt vårmöte. Men vi återkommer med mer information framöver.

Av Linda Afsenius, ordförande SNSF

Foto Dialäsen