Lasse Berghagen blir hedersambassadör för Jontefonden

Lasse Berghagen går in som hedersambassdör för Jontefonden. Lasses originalnalle, Teddybjörnen Fredriksson, kommer framöver vara skyddsnalle för Sveriges alla organtransplanterade barn och ungdomar.

I lördags genomfördes Jontefondsgalan för fjärde året i rad, en kväll till förmån för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört organtransplantation.

I år blev galan digital och samlade in över en halv miljon kronor till förmån för barn med organtransplantation.

– Jontefondsgalan är ett fantastiskt bra sätt för oss att sätta strålkastarljuset på organtransplanterade barn och ungdomar och deras familjer, och i år var inget undantag. Med tanke på att transplanterade befinner sig i en riskgrupp var det i år extra viktigt för oss att istället anpassa formatet. Gensvaret var helt fantastiskt, säger Tommy Ivarsson, Insamling-, press- & mediaansvarig på Jontefondens Insamlingsstiftelse.

Berghagen hedersambassdör för Jontefonden

Under kvällen avslöjades även att Lasse Berghagen blir hedersambassadör för Jontefonden och att Teddybjörnen Fredriksson formellt blir skyddsnalle för Sveriges alla barn och ungdomar som har, eller ska transplantera organ.

– Jag känner mig stolt, hedrad och rörd. Ordet längtan är något som går att koppla till texten i sången om Teddybjörnen Fredriksson. Längtan att bli frisk och att få leva, är något som både barn och föräldrar kan känna igen sig i gällande organtransplantation. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt för nallen att få leva vidare, säger Lasse Berghagen.

Under kvällen fick tittare möjlighet att donera via swish och samtliga donationer under kvällen gick helt och hållet till förmån för Jontefondens fortsatta arbete. Det såldes även 300 numrerade och signerade konsttryck, inspirerade av Teddybjörnen Fredriksson, skapade av konstnären Linda Vagnelind och de 30 första även signerade av Lasse.

– Det betyder otroligt mycket för oss att en sån svensk ikon som LasseBerghagen väljer att stötta oss på detta sättet och att Jontefonden nu får möjlighet att förvalta hans nationalskatt i vårt fortsatta arbete med att stötta familjerna, avslutar Tommy.

Jontefonden är en stiftelse för barn & ungdomar som väntar på eller har genomgått en organtransplantation och deras syskon. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Läs mer eller ansök om medel på http://www.jontefonden.se/

Källa: Jontefonden.se

Foto: Tukan förlag