Kunglig glans när Jontefonden slog rekord

I slutet av november genomfördes den andra upplagan av Jontefondsgalan Årets insamling och auktion landade på 1,8 miljoner kronor vilket är nytt rekord .I publiken fanns hedersgästen prinsessan Birgitta.

Insamlingsgalan inbringade hela 1,8 miljoner kronor till Jontefonden. Summan innebär att fonden kan fortsätta att utveckla sitt arbete att uppmärksamma organdonation, stötta drabbade familjer och kämpa för att inga barn eller ungdomar ska dö i väntan på en organtransplantation.
– Insamlingen innebär många guldkanter för barn som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Detta ser vi som startskottet till att undersöka hur vår verksamhet kan växa för att drabbade familjer ska få ännu mer stöd i vardagen, säger Gunilla Ivarsson, Jontefondens generalsekreterare.

Galan leddes av Renée Nyberg och David Hellenius och uppträdanden av bland annat Jessica Andersson, Kampferdrops och Fredrik Kempe. Bland gästerna märktes hedersgästen prinsessan Birgitta, som hade kommit till Göteborg från Mallorca, enbart för att medverka på galan. Andra gäster som deltog var bland annat Christine Meltzer, årets julvärd i SVT Kattis Ahlström och Jasmine Kara. Förutom prinsessan var även tre ungdomar, som väntar på eller som genomgått en organtransplantation, inbjudna som hedersgäster till galan.

Under kvällen genomfördes auktioner på föremål och upplevelser som donerats av privatpersoner och företag. Bland annat kunde man buda på en VIP-dag med clinic med Mats Wilander på Swedish Open i Båstad, en golfvistelse på PGA Sweden National i skånska Bara eller nöjesparken Daftöland på Daftö Resort för sig själv en hel dag. Det högsta budet för kvällen landade på 150 000 kronor och var en skräddarsydd äventyrsladdad tvådagarsupplevelse för 20 personer i vackra Dalsland.

– Vi är oerhört glada och stolta över att galan fått så stort genomslag och att den bidragit till att Jontefonden får mer och mer uppmärksamhet över hela Sverige. Det är dessutom den enda galan som finns för att sätta ljus på organdonationsfrågan, avslutar Gunilla Ivarsson.

Källa: Jontefonden

Foto: Tommy Holl