Kom och inspireras av Årets Talare på Dialäsens Chefsdagar!

Lär dig tänka nytt! Lär dig allt om arbetsglädje och hur man skapar en attraktiv arbetsplats! Möt Årets Talare och beteendeexperten Christina Stielli på Dialäsens Chefsdagar!

Kom och inspireras av föreläsare och experter. Möt kollegor från hela Sverige och delta i givande diskussioner. Nu öppnar anmälan för Dialäsens Chefsdagar som går av stapeln 28-29 januari 2020 i Stockholm.

Temat för årets Chefsdagar är ”Att skapa en attraktiv arbetsmiljö med begränsad budget”.

Sjukvårdens vardag är full av utmaningar, ny teknik, stora arbetsgrupper och begränsad budget ställer nya krav på ledaren. Hur kan man skapa en attraktiv arbetsplats med begränsad budget?  Hur får jag mina anställda att stanna kvar på sina arbeten och känna arbetsglädje? Att skapa en attraktiv arbetsplats med begränsad budget är en utmaning för dagens vårdchefer. Nu kan du lära dig tänka nytt !

Dialäsens och Svensk Njurmedicinsk Sjuksköterskeförenings nätverksträff Dialäsens Chefsdagar äger rum i Stockholm. Det är 18:e gången vi arrangerar detta möte som etablerats som ett ledande forum för chefer inom vård och omsorg. I år äger Chefsdagarna rum på Hotel Elite Palace i Stockholm.

Anmäl dig här!

PROGRAM 2020

•Lär dig skapa grunderna för ett attraktivt arbetsklimat.

Så formar du ett motiverat, välmående och produktivt team med begränsad budget.

Så kan digital undervisning skapa motivation och hälsoekonomi på din arbetsplats.

Hur kan du som chef behålla och motivera din personal med små förändringar?

•Praktisk workshop i problemlösning.

•SNSF- bikupor

Och mycket, mycket mer!


Möt föredragshållarna 2020

CHRISTINA STIELLI

”Hitta arbetsglädjen och skapa en attraktiv arbetsmiljö”

Christina Stielli, är författare, föreläsare och organisationsutvecklare. Hon utnämndes till Årets talare 2015 och 2016. Hon är också en känd profil från TV4:s morgonprogram.

Sjukvårdens vardag är full av utmaningar, ny teknik, stora arbetsgrupper och begränsad budget ställer nya krav på ledaren. Hur kan man skapa en attraktiv arbetsplats med begränsad budget?  Hur får jag mina anställda att stanna kvar på sina arbeten och känna arbetsglädje?

Christina Stielli kommer entusiastiskt leda dig genom grunderna för att skapa arbetsglädje och hur du attraherar och behåller de bästa medarbetarna. De senaste åren har hon mött tusentals människor som genomgående gett toppbetyg till en varm och personlig föreläsning om attityder och förhållningssätt. 

SARA INGVARSSON

”Lägg ner ledarskapet! ” Faktorer som får sjuksköterskor att stanna kvar på sina arbeten ”

 Sara Ingvarsson, legitimerad psykolog med inriktning på ledarskap och organisationsutveckling. Certifierad inom Organizational Behavior Management (OBM). Författare till boken ”Lägg ner ledarskapet”.

Att försöka bli en fantastisk ledare är ett omöjligt uppdrag, det finns nämligen inga perfekta chefer. I denna föreläsning får ni gedigen kunskap om hur chef och medarbetare kan arbeta med att utveckla verksamheten tillsammans. Sara Ingvarsson förmedlar det viktigaste ni behöver känna till för att skapa goda resultat och en motiverande arbetssituation.

.

MATTIAS KLAWITTER

”Så förvandlar du problem till nytänk på jobbet-  unik workshop”

Mattias Klawitter, leg. psykolog med inriktning mot arbetsmiljöfrågor och konflikthantering. Det är inte ovanligt att det förekommer lite missnöje i vård- och sjukvården, eftersom arbetsgrupperna är beroende av varandra. Att som chef skapa en god arbetsplats är ett av chefsskapets allra viktigaste uppdrag.   I denna workshop kommer du att lära dig hur du kan hantera ett problem på ett konstruktivt sätt som resulterar i stärkt sammanhållning och ökad teamkänsla. Problemen kan föda nya konstruktiva tankebanor. Föreläsning som varvas med praktiska övningar. 

Det här är Chefsdagarna:

Chefsdagarna är ett perfekt forum för att nätverka och få nya kunskaper.

Sjuksköterskor med chefsansvar eller arbetsledande funktion inom njurmedicin i Sverige, med medlemskap i Svensk Njurmedicinsk Sjuksköterske­förening är välkomna att delta vid
Dialäsens Chefsdagar©. 

Sedan 2002 har chefer inom njursjukvården samlats för att tillsammans utbyta erfarenheter och få nya kunskaper för att leda vården framåt.  Vi bjuder på föreläsningar av välrenommerade experter inom  ledarskapsområdet och liksom i fjol uppskattade workshops. Dagarna varvas med föreläsningar, livliga diskussioner, ledarskapscoachning och inte minst tid för reflektion och utbyte med dina chefskollegor från hela landet.

Stressdoktorn, Tomas Danielsson föreläste om stress 2019.

Lyssna på andra inom transplantation- och njursjukvården som berättar personligt om sina egna dilemman, metoder, misslyckanden och framgångar i att hantera förändringsprocesser.Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.

DELTAGARAVGIFT:6 195 kr. I deltagaravgiften ingår boende, föreläsningar, fika, lunch, middag, konferenspaket samt frukost. Betalning sker mot faktura.

PLATS:Hotel Elite Palace är ett nyrenoverat hotell med fräscha moderna konferenslokaler och ligger i gemytliga Vasastaden ett stenkast från restauranger, kafeér och barer. Flygbussen stannar utanför dörren och nya Karolinska ligger alldeles intill. Det går enkelt att ta sig till hotellet med tunnelbana.

Anmäl dig här!

ANMÄL DIG SENAST DEN  1 december2019!

Axplock från Dialäsens chefsdagar i fjol

Inspiration, konkreta råd och diskussioner gavs vid chefsdagarna om hur man som chef kan leda sin enhet i utvecklingen mot bästa möjliga vård.

Charlotte Råwall, leg psykolog och sjuksköterska, kom och talade om hur vi kan hitta motivationen och på så vis skapa motiverade och effektiva team. Charlotte talade om flera olika typer av motivation .

Stressdoktorn, alias Tomas Danielsson, inledde dagarna med en humoristisk men också allvarsam föreläsning om stress och hur den påverkar arbetet och hälsan . Det finns saker man kan göra både privat och på arbetet för att sänka stressnivån.

Fysioterapeuten Eva Ekesbo kom från Lund för att berätta om en studie där hon undersökt belastning hos sjuksköterskor med en specifik dialysapparat.

Fysioterapeuten Eva Ekesbo från Lund.

SNFS: populära bikupor avslutade dagen med givande diskussioner.

Vill du ingå i nätverket Dialäsen Chef?

Under Chefsdagarna 2002–2019, knöts nya kontakter mellan deltagarna och mindre nätverk bildades runtom i landet. Som ett övergripande paraply­nätverk kan ”Dialäsen Chef” fungera. Detta nätverk kan verka som kontakt mellan alla landets sjuksköterske­chefer inom njurmedicin, genom att bland annat hålla en mailing­lista uppdaterad.

Ni som inte har kunnat vara med under Dialäsens Chefsdagar men framöver vill få information om kommande Chefsdagar e-posta Dialäsen så ser vi till att du får informationen.

Anmäl dig här!

Här kan du läsa om tidigare Chefsdagar:
2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014

SPONSORER:

HUVUDSPONSOR
SPONSOR
SPONSOR
SPONSOR

Anmäl dig här!

Vår vision är att detta möte ska skapa förutsättningar för att stärka chefer inom vård och omsorg i hela landet med inspiration, kunskap och kompetensutbyte. Årets möte fokuserar på spännande framtidsfrågor inom arbetsmiljö och förändring.

Missa inte chansen att vara med och anmäl dig senast 1 december!

Anmäl dig här!

ANMÄL DIG SENAST 1 december – 2019

Sedan 2002 har chefer inom njursjukvården samlats för att tillsammans utbyta erfarenheter och få nya kunskaper för att leda vården framåt.  Årets möte går liksom i fjol av stapeln på Långholmens Wärdshus och Hotell i Stockholm med spännande teman som fokuserar på ledarskap i en tid av förändring,  hur vi kan effektivisera och utveckla den personal vi redan har, hur man skapar förutsättning för medarbetarna att hitta egen motivation och hur man hanterar missnöje i teamet. Vi bjuder på föreläsningar av välrenommerade experter inom  ledarskapsområdet och liksom i fjol uppskattade workshops. Dagarna varvas med föreläsningar, livliga diskussioner, ledarskapscoachning och inte minst tid för reflektion och utbyte med dina chefskollegor från hela landet.