IV-armband från Lund går globalt

Linn Wrangmark och Frida McCabe utsågs 2016 till framtidens innovatörer för sitt armband för intravenösa slangar. Nu ska de färgglada armbanden ut på den globala marknaden för att lysa upp och förbättra vården.

IV-bracelet är ett lättanvänt armband som man kan fästa intravenösa slangar på vid till exempel dialys för att hålla dem och nålen fixerade under hela behandlingen. Genom att använda IV-bracelet följer slangarna patientens armrörelser och man kan därför minska mängden tejp som används för att fästa slangarna och som ofta orsakar irriterad hud hos patienten. Produkten ökar patientens rörlighet och bekvämlighet under behandlingen samt underlättar sköterskans arbete. Armbandet har tidigare testanvänts av personal och patienter på en dialysavdelning vilket gav väldigt goda resultat.
-Vi är båda nyutexaminerade civilingenjörer från LTH där vi läst Maskinteknik med Teknisk design och det var under utbildningen som produktkonceptet för IV-bracelet togs fram utifrån en problemställning från Baxter. Efter examen startade vi Medow AB för att kunna  jobba vidare med IV-bracelet och därefter även kunna ta fram ytterligare sjukvårdsprodukter.
Produkter från Medow tillför inte bara bekvämlighet för personal och patienter utan även glädje genom deras glada färger och ergonomiska design. Nu ska armbandet IV-Bracelet, som finns i flera olika färger, testas på nio sjukhus i Sverige.