Dialäsens digitala chefsdag blev succe´

Olof Röhlander, Maria Öhrström, Linda Afsenius på Chefsdgarna.

Dialäsens Chefsdagar i digital form bjöd på ett brett program. Hur man hittar motivation till förändring och hanterar svåra samtal var några av punkterna på agendan.

Drygt 50 deltagare hade samlats framför datorskärmarna för att delta i Dialäsens Chefsdagar den 18 maj. För första gången sedan tidningens start blev dessa Chefsdagar digitala och streamades live från en studio på Hantverkargatan i Stockholm. Öppningstalaren Linda Afsenius, ordförande i SNSF, gav hopp om nya framtida möten.

-Som medlem i SNSF får man möjlighet att gå på Vårmötet. Nu ser vi fram emot ett nytt Vårmöte nästa år så att vi äntligen får träffas, sade Linda.

Röhlander gav tips om motivation

Föreläsaren, mentala tränaren och före detta bordtennlsspelaren Olof Röhlander gav därefter en mycket uppskattad föreläsning om hållbar förändring och hur man kan hitta motivationen i förändringsarbetet.

-Lär dig fascineras av personer som är olika dig själv, sade Olof Röhlander.

Njurförbundets ordförande Håkan Hedman talade på länk från Göteborg och berättade om förbundets nya riktlinjer om hembehandling. Hembehandling var också temat från huvudsponsorerna Fresenius Medical Care.

Livliga gruppdiskussioner

På eftermiddagen berättade ledarskapsproffset Karin Tenelius om tillitsbaserat ledarskap och varför man bör införa det på arbetsplatsen.

Maria Öhrström talade om det svåra samtalet och att det aldrig finns något enkelt sätt att säga svåra saker.

-Det går aldrig att kasta in en ”handgranat” på ett varsamt sätt. Berätta budskapet med en gång och ta reaktion och känslor sedan, sade Maria.

Dagen avslutades med livliga gruppdiskussioner under ledning av Kerstin Lundström och Anneli Jönsson från SNSF:s utbildningsgrupp. 

Av Ulrika Efthamre

Foto Pierre Hultman, Ulrika Efthamre