Danska Njurföreningen initierar ”Spis en pølse og støt Nyreforeningen”

Imorgon lördag 20 maj har den Danska Njurföreningen och Rema 1000 i Fløng tagit initiativet till ”Spis en pølse og støt Nyreforeningen”. 

Mellan klockan 11 och 14 på lördag eftermiddag tänder Rema 1000 grillen, och medan deltagare kan unna sig en korv, en öl eller läsk ackompanjerat av  jazzmusik med Kjeld Flemmings Quartet.

Inkomsterna från försäljning av öl, läsk och korv doneras direkt till Kidney Foundation.

Sedan 1975 Danska Njurföreningen hjälpt barn, ungdomar och äldre som har njursjukdom och deras anhöriga. Vid evenemanget i Fløng kan man få  en pratstund med några av föreningens medlemmar.

”Vi är lyckligt lottade att vår underbara företag Rema 1000 här i Fløng, med Dennis Holm som drivkraft kommer heja bakom oss så att vi kan berätta för andra om Kidney Foundation och dess arbete för att förbättra patienternas tillstånd. Lika om organdonation där det är viktigt att prata med sin närmaste om sin ställning till att ansluta sig till organdonation registret eller ej. Att njursjukdom, allt från att vara under medicinsk övervakning för dialys och transplantation ”, säger Lis Videbæk, ordförande i Nyreforeningen Köpenhamn.

Vid eventet säljer Danska Njurföreningen också biljetter till föreningens lotteri.

Källa: Sjællands Nyheder