Dialäsens Chefsdagar 2021

Dialäsens Chefsdagar blir digital konferens – boka in 18 maj !

Missa inte chansen att vara med! Nätverka, få inspiration och kunskap digitalt!

Anmäl dig här senast 17

april!

OBS Nytt pris: 2995 kr

Heldag 18 maj kl 9-17!

Webbkonferensen livestreamas direkt från konferenslokal i Stockholm. Följ via datorn, deltag i gruppdiskussioner, nätverka online, ställ frågor, lyssna och lär!

Tema: Ledarskap och förändring

Årets talare Olof Röhlander huvudföreläsare!

Olof Röhlander, ledarskapsexpert och flerfaldigt utnämnd till Årets talare. Foto: Niklas Palmklint.

Program 2021

TEMA: Ledarskap och förändring

Lär dig om den senaste motivationsforskningen och hållbart och inspirerande ledarskap
•Så leder du och skapar förändring som håller på arbetsplatsen
•Lär dig om den nya tidens ledarskap- tillitsbaserat ledarskap
•Hur kan du som chef frigöra du kompetensen hos medarbetarna och bli en bättre ledare?
Workshop- digitala bikupor med SNSF
•Svåra samtal- så hanterar du dem.
Och mycket, mycket mer !

Anmäl dig här!

Häng. med in i den digitala tidsåldern! Nätverka och diskutera online med dina kollegor från hela Sverige. Lyssna på experter , möt SNSF och mycket mycket mer!

Möt föreläsarna 2021:

Olof Röhlander

OLOF RÖHLANDER : Så leder du och skapar förändring som håller

Olof Röhlander, en av Sveriges mest prisade föreläsareLicensierad Mental Tränare och före detta elitspelare i bordtennis. Han har i många år arbetat med människors mentala kapacitet, såväl privatpersoner, team och ledare. Han belönades både 2011 och 2015 med priset Årets Talare. År 2013 sände SVT en dokumentär om Röhlander och hans yrke som föreläsare, Talaren. Olof Röhlander kommer till Chefsdagarna för att tala om hållbart och inspirerande ledarskap i förändring.

Ibland kommer förändring utifrån och tvingar oss att plötsligt hitta nya vägar – som under den pågående coronakrisen. Men förändring är också en förutsättning för utveckling – och förändringsarbete är en given del av vardagen som chef. Olof Röhlander presenterar senaste motivationsforskningen och hur man skapar förändring som håller. 

Karin Tenelius

KARIN TENELIUS Tillitsbaserat ledarskap – nya tidens ledarskap

Karin Tenelius, VD och ledarskapstränare med 20 års erfarenhet av medarbetarstyrd verksamhet visar vägen för den nya tidens ledarskap. Karin fokuserar på hur man kan uppgradera ledarskapet från detaljstyrning till ett mer dynamiskt och målfokuserat ledarskap. Hon visar hur du med enkla medel kan locka fram kompetensen hos dina medarbetare ofta genom att ta ett steg tillbaka och ger dig konkreta verktyg till hur du kan bli en bättre ledare i praktiken.

Det är inte längre chefens roll att veta bäst, utan att frigöra kompetensen hos andra. Att du är expert inom ditt ämne gör dig därför inte automatiskt till en bra ledare i dag. Tvärtom kan du bli en fantastisk ledare utan att ha ett hum om verksamheten du ska leda!

Maria Öhrström

MARIA ÖHRSTRÖM Så hanterar du svåra samtal

Maria Öhrström är kompentenscoach, konsult och lärare på FEI , Företagsekonomiska Institutet. Hon har en mångårig erfarenhet som chef, utbildare och kompetensutvecklare och driver idag företaget Kulan Kompetens. Marias specialområden är ledarskap och kommunikation, samtalsmetodik samt interna mentorskapsprogram. Hon utbildar och handleder i chefens alla samtal: rekrytering, feedback, utvecklingssamtal och coachande samtal. Under Chefsdagarna kommer Maria tala om hur man kan genomföra svåra samtal på bästa sätt. För många kan svåra samtal skapa en stress och osäkerhet. Kunskap om hur vi människor fungerar och reagerar vid svåra samtal tillsammans med konkreta verktyg som gör att stressen minskar och säkerhet ökar. När du vet vad som händer, varför och hur du kan hantera situationen minskar din stress och det tar mindre energi från dig att hantera de svåra samtalen. Du agerar både mer empatiskt och mer professionellt. 

PROGRAM 2021

Anmäl dig här!

Det här är Chefsdagarna:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC_0061-kopia-1-1024x683.jpg
Nätverkande och kunskapsutbyte är viktigt på Chefsdagarna.

Sjuksköterskor med chefsansvar eller arbetsledande funktion inom njurmedicin i Sverige, med medlemskap i Svensk Njurmedicinsk Sjuksköterske­förening är välkomna att delta vid
Dialäsens Chefsdagar©. 

Sedan 2002 har chefer inom njursjukvården samlats för att tillsammans utbyta erfarenheter och få nya kunskaper för att leda vården framåt.  Vi bjuder på föreläsningar av välrenommerade experter inom  ledarskapsområdet och liksom i fjol uppskattade workshops. Dagarna varvas med föreläsningar, livliga diskussioner, ledarskapscoachning och inte minst tid för reflektion och utbyte med dina chefskollegor från hela landet.

Lyssna på andra inom transplantation- och njursjukvården som berättar personligt om sina egna dilemman, metoder, misslyckanden och framgångar i att hantera förändringsprocesser. Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.

Axplock från Dialäsens chefsdagar i fjol

Inspiration, konkreta råd och diskussioner gavs vid chefsdagarna om hur man som chef kan leda sin enhet i utvecklingen mot bästa möjliga vård.

Christina Stielli, ledarskapsexpert och utnämnd till Årets talare, kom och talade om hur vi kan hitta motivationen och arbetsglädje och på så sätt bli en attraktiv arbetsplats. Hur kan man skapa en attraktiv arbetsplats med begränsad budget?  Hur får jag mina anställda att stanna kvar på sina arbeten och känna arbetsglädje? Christinas humor och entusiasm gav oss många nya infallsvinklar och tips.

Sara Ingvarsson , legitimerad psykolog och författare till boken “Lägg ner ledarskapet” kom och förmedlade sina tankar om chefskapet. Att försöka bli en fantastisk ledare är ett omöjligt uppdrag, det finns nämligen inga perfekta chefer. Men det går att arbeta med att utveckla verksamheten tillsammans. Sara Ingvarsson förmedlade många kunskaper om hur man skapar goda resultat och en motiverande arbetssituation.

Leg. Psykolog Mattias Klawitter höll i en bejublad workshop om hur man hanterar konflikter och “besvärliga” medarbetare .

Christina Stielli gav en bejublad föreläsning under Chefsdagarna 2020.

Vill du ingå i nätverket Dialäsen Chef?

Under Chefsdagarna 2002–2019, knöts nya kontakter mellan deltagarna och mindre nätverk bildades runtom i landet. Som ett övergripande paraply­nätverk kan ”Dialäsen Chef” fungera. Detta nätverk kan verka som kontakt mellan alla landets sjuksköterske­chefer inom njurmedicin, genom att bland annat hålla en mailing­lista uppdaterad.

Ni som inte har kunnat vara med under Dialäsens Chefsdagar men framöver vill få information om kommande Chefsdagar e-posta Dialäsen så ser vi till att du får informationen.

HUVUDSPONSOR:

Huvudsponsor

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är thumbnail_image002-1.jpg

Sponsor

Sponsor
Medarrangör

Anmäl dig här!

Deltagaravgift
Priset är 2995 SEK ex moms och betalas mot faktura till Tidningen Dialäsen.
Deltagaravgiften är exl. moms och i priset ingår föreläsningar i livestreamad webbkonferens.

När vi mottagit din anmälan skickar vi en bekräftelse till din uppgivna
e-postadress. Faktura på deltagaravgiften skickas till din uppgivna fakturaadress med betalningsvillkor på 14 dagar från fakturadatum. Anmälan är bindande vilket innebär att ingen återbetalning kan ske. Om du får förhinder går det bra att skicka en ersättare fram till kursstart. Kontakta då info@dialasen.com. Vid för få anmälningar ställs Dialäsens Chefsdagar in och ev. inbetald anmälningsavgift återbetalas.

Här kan du läsa om tidigare Chefsdagar:
2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014