Dialäsens Chefsdagar 7-8 juni 2022

Välkommen till Dialäsens Chefsdagar!

Stockholm 7-8 juni 2022

Kom och inspireras av dina chefskollegor och experter inom ledarskap och arbetsmiljö!

Sista anmälningsdatum 15 april !

Årets huvudföreläsare: Anna Bennich !

Psykolog Anna Bennich kommer föreläsa hur vi kan anpassa oss efter den enorma stress som pandemin inneburit.

TEMA: FRAMTIDENS VÅRDKOMPETENS

Lär dig hantera den nya tidens stress och skapa grunderna för ett attraktivt arbetsklimat

• Lär dig leda i kris och oro

•  Hitta nya arbetssätt efter pandemins snabba digitaliseringsprocess

• Så kan du som chef styra den psykosociala arbetsmiljön genom relationsskapande insatser

• Hur kan digital undervisning skapa hälsoekonomi på din arbetsplats?

Att hantera svåra situationer och personer – praktisk workshop

  Och mycket, mycket mer!

Möt föreläsarna:

Anna Bennich:

Hitta nya arbetssätt i spåren av pandemin”

Anna Bennich , är leg psykolog, leg psykoterapeut, författare och utbildare inom stress, stresshantering, konflikthantering, ledarskap, relationer, arbetsmiljö och kommunikation. Känd som psykolog i TV4:s ”Relationsakuten”.

Anna kommer bland annat ta upp hur vi reagerar i kriser som en pandemi innebär och vilka utmaningar vi ställs inför. Hon går igenom vilka processer som kan sättas igång och hur kan vi bearbeta dem för att skapa en arbetsplats som är redo för framtiden. Covid-19 har ställt nya krav på flexibilitet hos medarbetarna och flera regioner har påbörjat en digital omställning av njursjukvården. Vilka är de nya situationer och behov som har uppstått på arbetsplatsen efter pandemin? Utsätts vi för mer eller annorlunda stress? Vad gör vi om vi hamnat i en tystnadskultur med kränkande beteenden? Anna kommer bland annat ta upp hur vi reagerar i kriser som en pandemi innebär och vilka utmaningar vi ställs inför. Anna går igenom vilka processer som kan sättas igång och hur kan vi bearbeta dem för att skapa en arbetsplats som är redo för framtiden.

Johan Berger:

”Så öppnar du dörrarna för bättre kommunikation på jobbet” 

Johan Berger inspiratör, coach, föreläsare och författare Sveriges mest bokade föreläsare och workshop-ledare på tema kommunikation, teambuilding och relationer på arbetstid inom vård och omsorg.

Inom en nära framtid kommer samtidens digitaliseringsutveckling, teknikens framsteg och AI inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård mer och mer att fasa ut den administrativa roll som många chefer och ledare känner igen sig i idag. Utmaningarna i ledarskapet kommer handla allt mer om den egna individuella förmågan att få med sig medarbetarna på tåget i alla förändringsprocesser som pågår. Johan kommer lära dig de fem viktigaste nycklarna för att skapa allians och goda relationer i det gemensamma uppdraget och målet.

 

Mattias Klawitter:

”Att hantera svåra situationer och personer”

Mattias Klawitter, leg psykolog Falck Healthcare. Det är inte ovanligt att det förekommer svåra situationer i vård- och omsorgsyrken, eftersom arbetsgrupperna är beroende av varandra. För att vara en bra ledare är det viktigt att vara tydlig gentemot den enskilda medarbetaren. Både gällande vad som är bra och mindre bra. Att som chef skapa en god arbetsplats är ett av chefskapets viktigaste uppdrag. I denna workshop kommer du att lära dig hur du kan hantera besvärliga situationer på ett konstruktivt sätt som resulterar i stärkt sammanhållning och ökad teamkänsla. Föreläsning som varvas med praktiska övningar.

Återblick till Chefsdagarna 2019. Missa inte möjligheten att nätverka med kollegor från hela Sverige!

INFORMATION:

Dialäsens Chefsdagar äger rum på fräscha Elite Palace Hotel i Vasastaden i Stockholm.

DELTAGARAVGIFT6 195 kr. I deltagaravgiften ingår boende, föreläsningar, fika, lunch, middag, konferenspaket samt frukost. Betalning sker mot faktura. 

PLATS: Hotel Elite Palace i Stockholm är ett nyrenoverat hotell med fräscha moderna konferenslokaler och ligger i gemytliga Vasastaden ett stenkast från restauranger, kaféer och barer. Flygbussen stannar utanför dörren och Nya Karolinska ligger alldeles intill. Det går enkelt att ta sig till hotellet med tunnelbana.

Tidningen Dialäsen är arrangör av dagarna i samråd med Svensk Njurmedicinsk Sjuksköterskeförening. Programjusteringar kan komma att ske. Moms tillkommer. Anmälan är bindande – men ersättare av deltagare går bra. 

Vid förändringar av FHM:s riktlinjer kan konferensen komma att ställas in, flyttas eller ske digitalt. Vid för få anmälningar kan konferensen komma att ställas in. Eventuell betald avgift återbetalas då

Hotel Elite Palace ligger i Vasastaden med goda kommunikation och fräscha lokaler.
På schemat finns också god mat, dryck och härligt mingel med kollegor från hela Sverige! Här baren på Elite Palace Hotel.
Baren på Elite Palace Hotel är kända för sina goda drinkar och härliga viner.

HUVUDSPONSOR:

Fresenius Medical Care är världens ledande leverantör av dialysprodukter och tjänster. Vi tar hand om människor med kroniskt njursvikt, av vilka cirka 3,7 miljoner världen över är beroende av dialysbehandling.

SPONSORER:

 

Nordic Medcom är ett nordiskt företag specialiserat inom dialys och relaterade produkter. Vi levererar bland annat Physidia Hem-HD system samt dialysprodukter för kronisk och akut dialys.

 

Ett it-system för vården måste fungera väl både för patienter och personal. itACiH arbetar därför samtidigt med bägge sidor för att kunna erbjuda lösningar som är smidiga för både patient och personal.

 

Transcutan utvecklar och marknadsför nästa generations accessteknologilösning samt säljer och marknadsför antimikrobiella låslösningar.


          B. Braun är en ledande distributör på sjukvårdsmarknaden. Vi            producerar och säljer produkter för användning inom området för medicinsk teknik.

MEDARRANGÖR:

Svensk Njurmedicinsk Sjusköterskeförening är rikstäckande och inkluderar medlemmar från alla delar av den njurmedicinska vården.

Om Dialäsens Chefsdagar

Sjuksköterskor med chefsansvar eller arbetsledande funktion inom njurmedicin i Sverige, med medlemskap i Svensk Njurmedicinsk Sjuksköterske­förening är välkomna att delta vid
Dialäsens Chefsdagar©. 

Sedan 2002 har chefer inom njursjukvården samlats för att tillsammans utbyta erfarenheter och få nya kunskaper för att leda vården framåt.  Vi bjuder på föreläsningar av välrenommerade experter inom  ledarskapsområdet och liksom i fjol uppskattade workshops. Dagarna varvas med föreläsningar, livliga diskussioner, ledarskapscoachning och inte minst tid för reflektion och utbyte med dina chefskollegor från hela landet.

Lyssna på andra inom transplantation- och njursjukvården som berättar personligt om sina egna dilemman, metoder, misslyckanden och framgångar i att hantera förändringsprocesser. Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.

Missa inte chansen att vara med! Få inspiration och kunskap samt nätverka med kollegor från hela Sverige!